Káposztás kocka 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 nagyobb (kb. 2 kg) káposzta
🍴   6–7 evőkanál olaj
🍴   2–3 csapott evőkanál cukor
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   50 dkg fodros nagykocka tészta


A káposztát megtisztítjuk, külső, foltos leveleit eltávolítjuk, majd négyfelé daraboljuk. Minden negyed cikkből kivágjuk a torzsáját, majd a zöldséget nagy lyukú reszelőt használva apróra reszeljük. Nagy lábasban felhevítjük az olajat, karamellizáljuk rajta a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát, ízesítjük sóval és borssal, és időnként meg-megkeverve szép aranybarnára pirítjuk.
Közben a tésztát a szokott módon bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Amikor a káposzta készre pirult, hozzákeverjük a tésztát és összemelegítjük, kicsit össze is pirítjuk az egészet.