KÁPOSZTÁS KOCKA



Hozzávalók:
  • 1 nagyobb (kb. 2 kg) káposzta
  • 6-7 evőkanál olaj
  • 2-3 csapott evőkanál cukor
  • só, őrölt fekete bors
  • 50 dkg fodros nagykocka tészta



  • A káposztát megtisztítottam, külső, foltos leveleit eltávolítottam, majd négyfelé daraboltam.
  • Minden negyed cikkből kivágtam a torzsáját, majd a nagylyukú reszelőt használva apróra reszeltem.
  • Nagy lábasban felhevítettem az olajat, karamellizáltam rajta a cukrot.
  • Hozzáadtam a káposztát, ízesítettem sóval és őrölt borssal, és időnként meg-megkeverve szép aranybarnára pirítottam.
  • Közben a tésztát a szokott módon bő, forrásban lévő sós vízben kifőztem, leszűrtem.
  • Amikor a káposzta készre pirult, hozzákevertem a tésztát és összemelegítettem, kicsit össze is pirítottam az egészet.