HÚSLEVES MÁSKÉNT



Hozzávalók:
  • 6 csirke alsócomb
  • só, szemes bors, húsleveskocka, csípős Piros Arany
  • 1 vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld, paprika
  • 1 csomó leveszöldség
  • 20 dkg csigatészta


  • A csirkecombot megtisztítottam, hideg vízben feltettem főni.
  • Amikor felfőtt, habját leszedtem, hozzáadtam a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, a fűszertojásba zárt szemes borsot, a paprikába töltött petrezselyemzöldet, ízesítettem sóval és borsónyi csípős Piros Arannyal, leveskockával.
  • Takarékon, lefedve főztem tovább.
  • Amíg főtt, megpucoltam a zöldségeket és gyufaszálnyira gyalultam őket.
  • Amikor a hús megfőtt, kiszedtem a levesből, félretettem.
  • Szintén kivettem a fűszertojást, a hagymákat és a paprikát.
  • A leveshez adtam a legyalult zöldségeket, rövid idő alatt ezeket is puhára főztem.
  • A húst – falatnyi darabokban – leszedtem a csontról, és az időközben külön kifőzött csigatésztával együtt visszatettem a levesbe.
  • Pár percig még együtt is főztem, majd tálaltam.


Forrás: Sarokkonyha