ANGOL TRIFLE



Hozzávalók 6 pohárhoz:
  • 12 babapiskóta
  • 3 evőkanál rum
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 l tej
  • 3 csomag (3 x 10 g) vaníliás cukor
  • 1 kis doboz konzervananász
  • 20 dkg étcsokoládé (vagy csokoládépuding, csokoládéöntet)
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag (10 g) habfixáló
  • 1 üveg (720 ml) őszibarackbefőtt


  • A babapiskótát kettesével, 4-4 darabra törve a poharakba tettem.
  • Meglocsoltam poharanként kb. 1/2 evőkanálnyi rummal.
  • A pudingporból és a cukorból a tejjel az előírás szerint pudingot főztem. Amikor megfőtt, levettem a tűzről, és hozzákevertem 2 csomag vaníliás cukrot is.
  • Kicsit hűlni hagytam, majd elosztottam a piskóták tetején.
  • Hagytam teljesen kihűlni, ráhalmoztam a felaprított ananászt.
  • Gőz fölött felolvasztottam a csokoládét, és az ananászra kanalaztam. (Utólag azt gondolom, szerencsésebb csokoládépudingot vagy -öntetet használni, ugyanis az olvasztott csokoládé a hűtőben szépen visszadermedt, kőkeményre. Desszertes kanállal nehézkes volt áttörni ezt a réteget, villával már kicsit könnyebben ment. Legközelebb csokoládéöntet használok.)
  • Amíg a csokoládé hűlt, felvertem a tejszínt, a vége felé hozzáadtam 1 csomag vaníliás cukrot és a habfixálót is.
  • A habot csillagcsöves habzsákba tettem, befedtem vele a csokiréteget, megágyazva ezzel a barackszeleteknek.
  • Végül a vékony szeletekre vágott őszibarackot körkörösen a tetejére raktam, a maradék tejszínhabbal és mentalevélkékkel díszítettem.
  • Bár gyors és egyszerű, igazából akkor jó, ha hagyjuk 1 éjszakát vagy legalább néhány órát a hűtőben lehűlni és összeérni.