ALMÁS ZELLERKRÉMLEVES



Hozzávalók:
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 közepes burgonya
  • 1 alma
  • 4 dl húsleves
  • só, őrölt bors
  • 2 evőkanál szeletelt mandula


  • A zellert és a burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kockákra vágtam. (A burgonyakockákat váltott vízben többször megmostam.)
  • Az almát szintén megtisztítottam, magházát eltávolítottam, és kockákra vágtam.
  • A hagymát tisztítás után apróra vágtam, kicsit megpirítottam az olajon, majd hozzáadtam a zellerkockákat.
  • Megkevergettem, majd belekerült a burgonya és az alma is.
  • Felöntöttem a húslevessel, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • Amikor a zeller és a burgonya is puhára főtt (az alma ekkor már pépes volt), levettem a tűzről, vártam néhány percet, majd botmixerrel pürésítettem.
  • Ha esetleg túl sűrű lenne – mint ahogy most nekem is –, húslevessel még hígíthatjuk kicsit.
  • Visszatettem a tűzre, és megvártam, amíg újra felforr.
  • A mandulát rövid idő alatt, olaj nélkül teflon serpenyőben megpirítottam, vigyázva, kis lángon, mert könnyen megég.
  • A levest a pirított mandulával megszórva tálaltam.