MAJONÉZES LENCSESALÁTA



Hozzávalók:
  • 30 dkg lencse
  • só, babérlevél, petrezselyemzöld
  • 1 csomó újhagyma
  • 6 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • mustár, citromlé
  • 4 virsli
  • főtt tojás


  • A lencsét a főzés előtti napon átválogattam, váltott vízben többször átmostam, majd tiszta, hideg vízben áztattam 1 éjszakán át.
  • Másnap leöblítettem, leszűrtem, és annyi vízben, amennyi bővel ellepte, főzni kezdtem.
  • Ízesítettem sóval és 2-3 babérlevéllel.
  • Lefedve, kis lángon puhára főztem, vigyázva, hogy a szemek ne essenek nagyon szét.
  • Amikor puhára főtt, elzártam alatta a lángot, és hűlni hagytam a levében.
  • Közben elkészítettem az öntetet: a majonézt összekevertem a tejföllel, ízesítettem kiskanálnyi mustárral, néhány csepp citromlével és aprított petrezselyemzölddel.
  • Az újhagymát megtisztítottam, apróra vágtam, a virslit felkarikáztam.
  • Végül a lencsét hideg vízzel leöblítettem, leszűrtem, és a hagymakockákkal és virslikarikákkal együtt a mártásba forgattam.
  • Néhány órára hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek, majd petrezselyemlevélkével és főtt fürjtojással díszítve tálaltam.