HÁZI HOTDOG



Hozzávalók 40 kisebb hotdoghoz:
  • 4,4 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 dkg só
  • 2 dkg olaj
  • 20 virsli
a tetejére:
  • 1 tojás


  • A tejet langyosra melegítettem, és kb. 1,5 dl-ben feloldottam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt, és meleg helyen hagytam felfutni.
  • A maradék tejet a dagasztótálba öntöttem, hozzáadtam az olajat.
  • Rászitáltam a lisztet, hozzáadtam a réteslisztet és a sót.
  • Amikor az élesztő felfutott, a liszthez adtam, és a dagasztóspirál segítségével egynemű tésztává dagasztottam. (Nem túl lágy tészta lesz belőle.)
  • A tésztát letakarva, meleg helyen 2 órán keresztül hagytam kelni.
  • Amikor megkelt, átgyúrtam, és 4 cipóra osztottam
  • A cipókat kelni hagytam, majd egyesével kb. 30 x 30 centis négyzetre nyújtottam.
  • A tésztából 10 db 3 cm széles tésztacsíkot vágtam, amivel körkörösen betekertem a félbevágott virsliket.
  • Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe sorakoztattam a tekercseket, tetejüket lekentem felvert tojással, és újra kelni hagytam őket, kb. 1/2 óráig.
  • Végül előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.