Rántott karfiol gazdagon panírozva 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 nagyobb karfiol
🍴   
🍴   liszt
🍴   őrölt fehér bors
🍴   őrölt köménymag
🍴   kb. 4 tojás
🍴   zsemlemorzsa
🍴   kukoricapehely
🍴   szeletelt mandula
🍴   tök-, napraforgó- és szezámmag
🍴   olaj


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, enyhén sós vízben jó félpuhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
A tojást enyhén felverjük, a lisztet ízesítjük sóval, fehér borssal és köménnyel. A zsemlemorzsához ízlés szerinti mennyiségű kukoricapelyhet, mandulát, tök-, napraforgó- és szezámmagot keverünk.
A karfiolrózsákat tojásba, lisztbe, újra tojásba, végül a magvas morzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
Tetszőleges körettel tálaljuk.

Megjegyzések