~ RÁNTOTT KARFIOL GAZDAGON PANÍROZVA ~

Van már egy rántott karfiol recept a blogon – itt –, a teljesen hagyományosan sütött karfiolt kapribogyós-kapros mártogatós egészíti ki. Ma a panírozást variáltam meg kicsit, egyrészt a panír lett gazdagabb a duplán tojásos bundázással, másrészt a zsemlemorzsába is kerültek mindenféle finomságok (kukoricapehely, mandula, tök-, napraforgó- és szezámmag). A körete egyszerű rizses krumpli volt, a nagymamámtól tanult módon. 💛 Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
➲   1 nagyobb karfiol
➲   
➲   liszt
➲   őrölt fehér bors
➲   őrölt köménymag
➲   kb. 4 tojás
➲   zsemlemorzsa
➲   kukoricapehely, szeletelt mandula, tök-, napraforgó- és szezámmag
➲   olaj


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, enyhén sós vízben jó félpuhára főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
A tojást enyhén felverjük, a lisztet ízesítjük sóval, fehér borssal és köménnyel. A zsemlemorzsához ízlés szerinti mennyiségű kukoricapelyhet, mandulát, tök-, napraforgó- és szezámmagot keverünk.
A karfiolrózsákat tojásba, lisztbe, újra tojásba, végül a magvas morzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot. Tetszőleges körettel tálaljuk.


Megjegyzések