kedd, december 27, 2016

Diós-citromos rizspehelypite


Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:


a rizses réteghez:


a formához:


a díszítéshez:





  • A diót elkevertem a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával.
  • A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntöttem, elegyengettem-simítottam, és hűtőbe tettem.
  • A kókuszvirágcukrot kihabosítottam a tojással és a tojássárgájával, beledolgoztam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet.
  • A diós alapra öntöttem, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral letakarhatjuk.)
  • Rácson hagytam kihűlni.
  • A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a vége felé beledolgoztam a kókuszvirágcukrot és a keményítőt is.
  • Habzsákba töltöttem, a pite tetejére halmokat nyomtam belőle, végül szakácsfáklyával karamellizáltam.
  • Jól lehűtve, szeletekre vágva kínáltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is. A glutén- és laktózmentes süteményhez a kókusztermékeket a KókuszVilág, a fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése