Fetás cukkinifőzelék

Természetesen ChefVikitől, nagyon szeretek hozzá járni, mindig házias, finom, általunk is kedvelt ízvilágú ételeket találok nála. :) Így volt ez ezzel a fincsi főzelékkel is, nagyon jól sikerült, Viki, köszönöm a receptet. :) Vikinél fasírttal készült, nálunk egyszerűen csak - pici fürjtojásokból sütött - tükörtojás volt a feltét hozzá. Annak ellenére, hogy egy deka liszt nincs benne, a tejföltől és a fetától szépen besűrűsödött, és nagyon finom az íze is. Próbáljátok ki ti is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 80 dkg cukkini
  • só, őrölt bors, citromlé, kapor
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg feta



  • A cukkiniket megmostam, végeiket levágtam, hosszában kettévágtam.
  • A magházat eltávolítottam, és a cukkinihúst nagylyukú reszelőn lereszeltem.
  • Nagy lábasba tettem, finoman megsóztam (vigyázva, mert a feta is sós), és párolni kezdtem.
  • A sótól engedett levet teljesen elfőztem, ekkora a cukkini meg is puhult.
  • Hozzáadtam a tejfölt és belemorzsoltam a fetát, ízesítettem fehérborssal és néhány csepp citromlével.
  • Egyet rottyantottam még rajta, és készen is volt, azon melegében, aprított kaporral megszórva, tükörtojással tálaltam.


Megjegyzések