Majorannás tejes-májas Annától - Blogkóstoló 8.

Az "almás pite" pohárkrém mellett még ezt a finom májas krémet is elkészítettem Annától, a Kakukkfű blog szerzőjétől a Blogkóstoló 8. fordulója keretében. Amikor megláttam az eredeti receptet, tudtam, hogy el kell készítenem, mivel Ádám fiam imádja a kenőmájast, májkrémet és mindenféle májas szendvicskrémet. Nem is bántam meg, nagyon-nagyon ízlett mindenkinek a családban. (Ádámnak olyannyira, hogy kérte, készítsük el laktózmentes változatban is.) Garantáltan többször asztalra fog kerülni, finom, friss kenyérrel és zöldségfélékkel. Természetesen tízóraiba is ez került, uzsonnaként vagy egyszerű vacsoraként is teljesen megfelelő. Anna, köszönöm a receptet, Hani, köszönöm a játékot! Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • só, őrölt bors, majoranna, kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vaj




  • A májat megtisztítottam, 3-4 darabra vágtam, lábasba tettem.
  • Ráöntöttem a tejet, hozzáadtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd a májat a fokhagymás tejben puhára főztem.
  • Amikor megfőtt, ízesítettem sóval, őrölt borssal, majorannával, kakukkfűvel, és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát is hozzáadtam.
  • Botmixerrel pürésítettem, majd a vajat kis darabokban hozzáadva elkevertem benne.
  • Végül tálkákba szedtem (négy, a képen látható tálka lett tele ezzel az adaggal), teljes kihűlés után hűtőbe tettem dermedni.


Megjegyzések