SZILVESZTERSÜTEMÉNY



Hozzávalók 80-90 kekszhez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 20 dkg zsír
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • sárgabaracklekvár


  • A lisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam.
  • Elmorzsoltam benne a zsírt, hozzáadtam a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojást is hozzáadva egynemű tésztává gyúrtam össze.
  • 2 részre osztottam, az egyikhez hozzáadtam az átszitált kakaóport, összegyúrtam, és a 2 tésztacipót külön-külön folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőszekrénybe tettem.
  • A tésztacipókat a hűtőből kivéve külön-külön 2-3 mm vastagra nyújtottam, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrtam, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sültek készre.
  • Miután kihűltek, a világos korongokat megkentem házi sárgabaracklekvárral, és összeragasztottam 1-1 kakaós koronggal.
  • Porcukorral meghintve tálaltam.