szerda, május 09, 2012

Parázs újburgonya hagymával, bazsalikommal, rozmaringgal

Most készítettem először ezt a köretet, és nem utoljára. A férjem nagyon szereti az újburgonyát, leginkább petrezselymesen szokta kérni. Most is zöldfűszerrel készült, csak nem petrezselyem, hanem friss bazsalikom és rozmaring került bele. A hagymával szaftos, finom köret lett, kellemesen érződik benne a zöldfélék íze. Fokhagymás-tejszínes csirkemell körete volt, mondhatom, megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 1 kg apró szemű újburgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • só, bazsalikom, rozmaring


  • A krumplikat jó alaposan megmostam, kockákra vágtam.
  • A vöröshagymákat megtisztítottam, félbevágva felszeleteltem, a fokhagymagerezdeket tisztítás után összekockáztam.
  • Egy kacsasütő tálba - de lehet jénaiba is, aminek teteje van - beleszórtam a burgonyát, a vörös- és fokhagymadarabokat, meglocsoltam kevés olívaolajjal.
  • Belemorzsoltam a fűszernövényeket is, majd megsóztam.
  • Finoman átkevertem, majd lefedve 190-200 fokos sütőbe tettem.
  • A burgonya teljes puhulásáig sütöttem, közben néhányszor megkevertem.
  • A végén levettem a tetejét, és hagytam picit megpirulni.

22 megjegyzés:

  1. Igen nagyon jól néz ki , guszta! Elképzelem mennyire finom illata lehetett mikor sült. Szerintem csak így magában is megenném egy kis salátával!

    VálaszTörlés
  2. jujjj, de imádom az újburgonyát! Sütőben nem szoktam csinálni, de nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, nektek is ízleni fog, mi nagyon szerettük! :)

      Törlés
  3. Direkt nem vacsizom, erre tessék! Nem is kellene a hús mellé, jöhet egy tál cukros-salátával:) jujj...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akartalak kínozni, de örülök, ha tetszik! :)

      Törlés
  4. Önmagában salátával is tökéletes, nagyon szeretjük:) Ez is egy szuper kombináció:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, mindenkinek bejön önmagában is! Egy kis salátával tényleg finom hús nélkül is! :)

      Törlés
  5. Nagyon guszta, és nagyon finom is lehet. Nekem csak így magában is teljesen jó lenne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magában is fini, de a husival tökéletes lehet! :)

      Törlés
  6. Nagyon guszta, fincsi lehetett! El is hiszem, hogy mind a tíz ujjatokat megnyaltátok ez után :)
    Én idén még nem készítettem újkruplit, pedig nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is még most készítettem először idén, ha olcsóbb lesz, gyakrabban kerül asztalra! :)

      Törlés
  7. Már napok óta szemezek az újkrumplival a kedvenc zöldségesemnél, de most már nem várok tovább és a tettek mezejére lépek! Kiscsaládom örülni fog ennek a remek ételnek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, a család biztosan nagyon fogja díjazni! Jó kis újkrumpli! :)

      Törlés
  8. Jól hangzik és jól is néz ki! Nagyon szeretem a rozmatingot. :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra, köszönöm, finom volt rozmaringosan! :)

      Törlés
  9. Szerintem ezt el fogom lopni tőled, és amint lesz újburgonya a kertünkben, biztos, hogy sokszor készül majd nálunk > kedvenceink azok a fűszerek, melyeket használtál hozzá. :P

    VálaszTörlés
  10. Most bukkantam rá erre a receptre mivel valami újat szerettem volna csinálni a megszokott petrezselymes helyett. Már bent van a sütőben.Remélem isteni lesz pácolt mustáros csirkemellel.Köszi az ötletet.

    Üdv.
    Hacka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha sül, akkor már érzed az illatát, ugye? Nekünk nagyon bejött! :)

      Törlés
    2. Valóban éreztük az egész lakásban.Isteni lett. Köszi a receptet.

      Törlés