PARÁZS ÚJBURGONYA HAGYMÁVAL, BAZSALIKOMMAL, ROZMARINGGAL



Hozzávalók:
  • 1 kg apró szemű újburgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • só, bazsalikom, rozmaring


  • A krumplikat jó alaposan megmostam, kockákra vágtam.
  • A vöröshagymát megtisztítottam, félbevágva felszeleteltem, a fokhagymagerezdeket tisztítás után összekockáztam.
  • Kacsasütő tálba – de lehet jénaiba is, aminek teteje van – beleszórtam a burgonyát, a vörös- és fokhagymadarabokat, meglocsoltam kevés olívaolajjal.
  • Belemorzsoltam a fűszernövényeket is, majd megsóztam.
  • Finoman átkevertem, és lefedve 190-200 fokos sütőbe tettem.
  • A burgonya teljes puhulásáig sütöttem, közben néhányszor megkevertem.
  • A végén levettem a tetejét, és az ételt hagytam picit megpirulni.