AMERIKAI CSOKOLÁDÉS KEKSZ



Hozzávalók 60 kekszhez:
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg étcsokoládé (55%-os)
  • 10 dkg sós földimogyoró
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • kb. 40 dkg liszt


  • A vajat és a cukrot habos krémmé kevertem.
  • A tojásokat egyesével beledolgoztam, a gépi mixer maximális fokozatával keverve tovább.
  • A csokoládét és a mogyorót késes aprítóval felaprítottam (nem baj, ha maradnak benne nagyobbacska darabok).
  • A csokis-mogyorós keveréket a tojásos keverékhez adtam, fakanálra váltva elkevertem.
  • A lisztet átszitáltam, nagy részét összekevertem a fahéjjal és a sütőporral.
  • A fahéjas-sütőporos lisztet a tojásos keverékhez adtam, elkevertem.
  • A maradék lisztet is beledolgoztam, ezt már kézzel dolgoztam össze. A tészta akkor jó, ha laza állagú és ragadós.
  • A keverékből – vizes kézzel –  60 golyót formáztam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, úgy, hogy legyen hely közöttük, mivel sütés közben terülnek. Kézzel kissé ellapítottam a golyókat.
  • A sütő középső rácsára tolva, előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Így a széle éppen pirulni kezdett, belül átsült, de finom, puha maradt. (Süthetjük tovább is, akkor természetesen jobban megsül, kicsit keményebb, szárazabb lesz.)