Velencei csirkemáj



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6–8 személyre:
1   n a g y   v ö r ö s h a g y m a
1   k g   c s i r k e m á j
2 – 3   o r e g á n ó á g
1 0 0   g   v a j
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
1 0 0   g   f e n y ő m a g
8 0   g   m a z s o l a
1 0 0   m l   b a l z s a m e c e t
1   c s a p o t t   e v ő k a n á l   é t k e z é s i   k u k o r i c a k e m é n y í t ő
2 5 0   m l   v í z
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig hevítjük, és beletesszük a májat. Sózzuk, borsozzuk, 2–3 percig sütjük. Óvatosan átforgatjuk, ismét fűszerezzük, tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és az oregánót. 10 perc elteltével beleöntjük a balzsamecetet, és kis lángon felforraljuk. A keményítőt elkeverjük a vízzel, besűrítjük vele az ételt, és még 2–3 percig rotyogtatjuk. Pirított burgonyával, friss zöldsalátával vagy kenyérrel kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. augusztusi számában.