2018. január 6., szombat

VELENCEI CSIRKEMÁJ


Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kg csirkemáj
  • 2-3 oregánóág
  • 10 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg fenyőmag
  • 8 dkg mazsola
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 csapott evőkanál étkezési kukoricakeményítő
  • 2,5 dl víz



  • A hagymát megpucoltam, apróra kockáztam, az oregánó leveleit lecsipkedtem, felaprítottam.
  • A májat megtisztítottam az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágtam.
  • A vajat habzásig hevítettem, és beletettem a májat.
  • Sóztam, borsoztam, 2-3 percig sütöttem.
  • Óvatosan átforgattam, ismét fűszereztem, tovább pirítottam.
  • Hozzáadtam a hagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és az oregánót.
  • 10 perc elteltével beleöntöttem a balzsamecetet, és kis lángon felforraltam.
  • A keményítőt elkevertem a vízzel, besűrítettem vele az ételt, és még 2-3 percig rotyogtattam.
  • Pirított burgonyával, friss zöldsalátával vagy kenyérrel kínáltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.