MAGVAS ROZSCIPÓ


Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál aranybarna nádcukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál napraforgómag




  • A víz felében feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni.
  • A maradék vizet a tálas mixer edényébe öntöttem, beleszórtam a kétféle lisztet és a sót.
  • A felfutott élesztőt is hozzáadtam, és a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztottam.
  • Letakarva, meleg helyen hagytam a duplájára kelni.
  • Beledagasztottam a magvakat, cipóvá formáztam, és rozsliszttel hintett kelesztőkosárba tettem.
  • Letakarva 2 órát kelesztettem, majd sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam.
  • Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.