Magvas rozscipó



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0   m l   l a n g y o s   v í z
1   k á v é s k a n á l   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
2 5   g   f r i s s   é l e s z t ő
3 0 0   g   t e l j e s   k i ő r l é s ű   l i s z t
1 0 0   g   t e l j e s   k i ő r l é s ű   r o z s l i s z t
1   n a g y   c s i p e t   s ó
2   e v ő k a n á l   s z e z á m m a g
2   e v ő k a n á l   l e n m a g
2   e v ő k a n á l   n a p r a f o r g ó m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A víz felében feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A maradék vizet tálas mixer edényébe öntjük, beleszórjuk a kétféle lisztet és a sót. A felfutott élesztőt is hozzáadjuk, és a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Beledagasztjuk a magvakat, cipóvá formázzuk, és rozsliszttel hintett kelesztőkosárba tesszük. Letakarva 2 órát kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. augusztusi számában.