Francia sajtleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
5 0   g   v a j
1   p ú p o z o t t   e v ő k a n á l   l i s z t
1 , 5   l   h ú s l e v e s
4 0 0   g   c a m e m b e r t   s a j t
s ó
ő r ö l t   f e h é r   b o r s
m o r z s o l t   k a k u k k f ű
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
a tálaláshoz:
p i r í t o t t   k e n y é r k o c k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a hideg húslevessel, felforraljuk. Beletesszük, és hagyjuk felolvadni benne a szeletekre vágott sajtot, majd leszűrjük. A levest ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és kis lángon pár percig rotyogtatjuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.