vasárnap, március 26, 2017

Kókuszbomba


Hozzávalók kb. 14 darabhoz:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • kb. 6 evőkanál kókusztej




  • Elvegyítettem a kókuszreszeléket, a citromhéjat, a nyírfacukrot és a rizslisztet.
  • A tojásfehérjét a sóval kemény habbá vertem.
  • Több adagban beleforgattam a kókuszreszelékes keveréket, végül lazítottam a kókusztejjel.
  • Fagylaltoskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoltam a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában, az édesítőt a Nyírfacukor biztosította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése