szerda, január 04, 2017

Lenmagos cukkinikrém retekcsírával


Hozzávalók:

  • 2 (kb. 50 dkg) zsenge salátacukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál lenmag
  • retekcsíra
  • lapkenyér




  • A cukkinit megtisztítottam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • Az olívaolajon pár perc alatt átpirítottam, hagytam kihűlni.
  • Turmixgépbe tettem, ízesítettem sóval, borssal, hozzáadtam a megpucolt fokhagymát és a tejfölt, majd pürésítettem.
  • Belekevertem a lenmagot, és lapkenyérrel, csírával tálaltam.



Retek- és egyéb finom csírákat a Biohálónál tudtok beszerezni. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése