Diós-sajtos perec 🍴


Hozzávalók 60-65 db-hoz:
🍴   50 dkg liszt
🍴   2 teáskanál só
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   25 dkg vaj
🍴   2 dl tejföl
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   10 dkg darált dió
🍴   10 dkg trappista sajt reszelve


A sóval és sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, pereceket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkentem az enyhén felvert tojással, és a dió-sajt keverékbe forgatjuk vagy meghintjük vele. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzések