SAJTOS CSAVART



Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 40 dkg vaj
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl víz

a tetejére:

  • 1 tojás




  • A lisztet gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót, beledaraboltam a hideg vajat, elmorzsoltam benne.
  • Hozzáadtam a kétféle lereszelt sajtot és a vizet, és egynemű tésztává gyúrtam.
  • Folpakba csomagolva a hűtőben pihent 2 órán át.
  • A pihentetési idő leteltét követően a tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtottam.
  • Derelyevágóval 2 cm széles és 5 cm hosszú rudakra szabtam, amiket a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, enyhén felvert tojással lekentem.
  • Előmelegített, 210 fokos sütőben 11-12 perc alatt készre sütöttem.