Rántott karfiol mártogatóssal

Mi keresnivalója egy ilyen egyszerű ételnek a blogon? :) Egyrészt a rántott karfiolt is el lehet rontani, másrészt most készült hozzá egy túrós-joghurtos mártogatós is, így már kicsit másabb, különlegesebb ez az egyébként nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Friss, magvas péksüteménnyel, az éhesebbeknek sült burgonyával kínálhatjuk. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol

a panírozáshoz:

  • finomliszt
  • só, őrölt fehér bors, őrölt kömény
  • tojás
  • zsemlemorzsa

a sütéshez:

  • olaj

a mártogatóshoz:

  • 25 dkg túró
  • 40 dkg görög joghurt
  • 3-4 csemegeuborka
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 kis csokor kapor
  • só, őrölt bors




  • A karfiolt megtisztítottam, rózsáira szedtem, majd bő, forró, sós vízben jó félpuhára főztem, végül leszűrtem a rózsákat.
  • A panírozáshoz a lisztet ízesítettem sóval, őrölt borssal és őrölt köménnyel, a másik tányérban enyhén felvert tojáshoz is adtam kevéske sót.
  • A karfiolrózsákat a szokott módon először a fűszerezett lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgattam, és bő, forró olajban szép pirosra sütöttem.
  • Az olajból konyhai papírtörlőre szedtem, hagytam lecsepegni.
  • A mártogatóshoz tálba morzsoltam a túrót, hozzáadtam a joghurtot, és botmixerrel néhány fordulattal összekevertem.
  • Hozzáadtam az apróra vágott uborkát, kaprot és kapribogyót, ízesítettem kevés sóval és őrölt borssal, jól elkevertem.
  • A rántott karfiolrózsákat a mártogatóssal és magvas kiflivel tálaltam.


Megjegyzések