Áfonyazselés-tejbegrízes pohárkrém

Ha szeretitek a tejbegrízt, érdemes kipróbálni a joghurttal lazított, könnyedebb változatát is, nagyon finom. Tovább fokozhatjuk az élvezetet egy kis zselésített gyümölccsel, például áfonyával. Pohárba rétegezve mindezt egy nagyon könnyed, finom desszert lesz a végeredmény. Az áfonya miatt kicsit féltem, hogy hogy fog ízleni a gyerekeknek, de kár volt aggódni: annyira szerették, hogy az utolsó poháron a nagyok képesek voltak majdnem összeveszni. :) A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 pohárhoz:
a tejbegrízhez:

  • 1 l tej
  • csipetnyi só
  • 8 dkg kristálycukor
  • 6 púpozott evőkanál búzadara
  • 1 citrom
  • 1 nagy pohár (40 dkg) görög joghurt

a zseléhez:

  • 30 dkg áfonya (fagyasztott)
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 lap zselatin
  • 1 kis üveg áfonyadzsem

a tetejére:

  • kókuszreszelék


  • A fagyasztott áfonyát hagytam kiengedni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtettem.
  • Az áfonyaszemeket lábasba tettem, hozzáadtam a cukrot és kis lángon addig főztem, míg már csak egy kicsi lé maradt alatta.
  • A zselatinlapokat vízbe áztattam, amikor felpuhultak, egyesével hozzáadtam a forró áfonyához.
  • Végül az áfonyadzsemet is hozzákevertem.
  • A tejet melegíteni kezdtem, ízesítettem sóval.
  • Amikor felforrt, hozzáadtam a cukrot és a búzadarát, néhány percnyi főzés után elzártam alatta a lángot és letakarva hagytam a darát puhulni, duzzadni.
  • Pár perc elteltével hozzákevertem a joghurtot és a citrom lereszelt héját.
  • A joghurtos tejbegrízt és az áfonyazselét poharakba rétegeztem, tetejét kevés kókuszreszelékkel szórtam meg.
  • Jól lehűtve kínáltam.


Megjegyzések