FŐTT-SÜLT POGÁCSA



Hozzávalók kb. 100 pogácsához:
a tésztához:

  • 4 dl tej
  • 16 dkg vaj
  • 32 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 16 dkg trappista sajt

a tetejére:

  • 1 tojás


  • Az égetett tésztához forráspontig hevítettem a tejet a vajjal.
  • Hozzáadtam a lisztet és a sót, majd addig főztem kis lángon, amíg elvált az edény falától.
  • Hűlni hagytam.
  • Amikor már csak alig langyos volt, gépi habverővel egyesével elkevertem benne a tojásokat, végül hozzáadtam a nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot is, és ezzel is elkevertem. Szép, egynemű tésztát kell kapnunk.
  • Nagy tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd vizezett kézzel diónyi gombócokat formáztam a tésztamasszából, és nem túl szorosan a tepsire rakosgattam.
  • Tetejüket megkentem felvert tojással, majd előmelegített, kb. 210 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.