ROPOGÓS CSOKOLÁDÉS ŐZGERINC



Hozzávalók kb. 10 cm széles, 32 cm hosszú őzgerincformához:

  • 20 dkg szezámmag
  • 2 evőkanál víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé (55 %-os)
  • 5 evőkanál méz
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg mézes puffasztott búzapehely


  • A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, teflon serpenyőben szárazon megpirítottam.
  • A cukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
  • Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
  • A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt diót és a búzapelyhet, elkevertem.
  • Az őzgerincformát folpakkal kibéleltem, beleöntöttem a meleg masszát, majd miután kihűlt, a lelógó folpakkal betakarva 1 éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
  • Másnap vékony szeletekre vágva tálaltam.