VILLÁMGYORS KAKAÓS CSIGA



Hozzávalók 28-30 darabhoz:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 10 + 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 8 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor


  • A túrót és a porcukrot gépi habverővel elkevertem, közben fokozatosan hozzáadtam a tejet és végül 10 evőkanál olajat is.
  • A lisztet átszitáltam, hozzáadtam a sót és a sütőport, majd hozzádolgoztam a túrós elegyet.
  • A tésztát kettévettem, mindkét részt téglalap alakúra nyújtottam.
  • Megkentem 1-1 evőkanál olajjal, majd rászitáltam 4-4 evőkanál porcukrot és 2-2 evőkanál kakaóport.
  • Feltekertem, 2 cm széles csigákra vágtam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire fektettem, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
  • Elfelejtettem porcukorral leszórni a tetejét, így sem volt rossz, de úgy az igazi, ha porcukorral megszórjuk. :)


Forrás: Gabicsek