Házi krémes



Hozzávalók 24 szelethez:
2 csomag (2x27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
8 tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
2 tojássárgája
5 evőkanál cukor
4 csomag (4x4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1,5 l víz
a tetejére:
porcukor



A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együt nagy tepsire csúsztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük – ha púposodna, villával szurkáljuk meg. Ugyanígy járunk el a másik tésztalappal is. Az egyiket még melegen 24 kockára vágjuk, a sütőkeretet pedig szorosan a másik, egészben hagyott tészta köré állítjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a porcukrot, majd félretesszük. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, a pudingporral és 1/2 l vízzel. A maradék vizet felforraljuk, majd beleöntjük, és közepes lángon besűrítjük a pudingot. Beleforgatjuk a fehérjehabot, és kis lángon pár percig főzzük. Óvatosan a sütőkeretbe öntjük, szépen elegyengetjük, majd kirakjuk a felkockázott tésztalappal. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, és 1 éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap meghintjük porcukorral, és a felső tésztakockák mentén szeletelve tálaljuk.