HÁZI KRÉMES


Hozzávalók 24 szelethez:

  • 2 csomag (2 x 27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
  • 8 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 csomag (4 x 4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 1,5 l víz

a tetejére:

  • porcukor




  • A leveles tésztát kitekertem, és a sütőpapírral együtt nagy tepsire csúsztattam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöttem – ha púposodna, villával meg kell szurkálni.
  • Ugyanígy jártam el a másik tésztalappal is.
  • Az egyiket még melegen 24 kockára vágtam, a sütőkeretet pedig szorosan a másik, egészben hagyott tészta köré állítottam.
  • A tojásfehérjét kemény habbá vertem, a vége felé beledolgoztam a porcukrot, majd félretettem.
  • A tojássárgáját krémesre kevertem a cukorral, a pudingporral és 1/2 l vízzel.
  • A maradék vizet felforraltam, majd beleöntöttem, és közepes lángon besűrítettem a pudingot.
  • Beleforgattam a fehérjehabot, és kis lángon pár percig főztem.
  • Óvatosan a sütőkeretbe öntöttem, szépen elegyengettem, majd kiraktam a felkockázott tésztalappal.
  • Hagytam szoba-hőmérsékletűre hűlni, végül 1 éjszakára hideg helyre tettem.
  • Másnap meghintettem porcukorral, és a felső tésztakockák mentén szeletelve tálaltam.



Az állítható szögletes sütőkeretet a Cookori.com biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában.