Szalámisaláta sajttal

Hogy a szalámi ne mindig csak a szendvicsbe kerüljön, készítsünk vele salátát! :) Egy kis sajttal és uborkával kiegészítve, ecetes-olajos öntettel igazán finom saláta a végeredmény. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 20 dkg szalámi
  • 25 dkg edami sajt
  • 35-40 dkg kígyóuborka
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • só, cukor, fokhagymapor, kapor
  • 3 evőkanál olívaolaj




  • A szalámit és az uborkát először 3-4 mm vékony karikákra, majd a karikákat keskeny hasábokra vágtam.
  • A sajtot ugyanilyen nagyságúra daraboltam.
  • A kaprot megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd apróra vágtam.
  • Az öntethez jól elvegyítettem az ecetet csipetnyi sóval, cukorral és fokhagymaporral, végül az olajjal és 1 evőkanál forró vízzel elkeverve sűrítettem.
  • A feldarabolt szalámit, uborkát, sajtot és az aprított kaprot az öntetbe forgattam.
  • Friss vagy pirított, megvajazott kenyérrel tálaltam.


Megjegyzések