vasárnap, augusztus 03, 2014

Szalámisaláta sajttal

Hogy a szalámi ne mindig csak a szendvicsbe kerüljön, készítsünk vele salátát! :) Egy kis sajttal és uborkával kiegészítve, ecetes-olajos öntettel igazán finom saláta a végeredmény. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin júliusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 20 dkg szalámi
  • 25 dkg edami sajt
  • 35-40 dkg kígyóuborka
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • só, cukor, fokhagymapor, kapor
  • 3 evőkanál olívaolaj




  • A szalámit és az uborkát először 3-4 mm vékony karikákra, majd a karikákat keskeny hasábokra vágtam.
  • A sajtot ugyanilyen nagyságúra daraboltam.
  • A kaprot megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd apróra vágtam.
  • Az öntethez jól elvegyítettem az ecetet csipetnyi sóval, cukorral és fokhagymaporral, végül az olajjal és 1 evőkanál forró vízzel elkeverve sűrítettem.
  • A feldarabolt szalámit, uborkát, sajtot és az aprított kaprot az öntetbe forgattam.
  • Friss vagy pirított, megvajazott kenyérrel tálaltam.


8 megjegyzés:

  1. Hú, de nagyon guszta!! Szoktam én is hasonló salit összedobni, többféle zöldséggel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a variációk száma szinte végtelen! :)

      Törlés
  2. Hmmm... jó sok kaporral, nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  3. Igazi tartalmas saláta, nekem akár már egy főétel :)

    VálaszTörlés
  4. De jó ötlet ez Hankka. Mellesleg annyira tetszik ez a virágos terítőd, csodaszép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gabi! :) A terítőt még anyukámtól kaptam, nagyon szeretem. :)

      Törlés