Zöldfűszeres fokhagymakrémleves 🍴

Ha gyorsan akartok finom és egyszerűen elkészíthető levest az asztalra varázsolni, akkor nagyon tudom ajánlani ezt a krémlevest. A zöldfűszerektől és a citromhéjtól pikánsabb, fűszeresebb az íze, és bő félóra alatt el is készíthető. Arról már nem is beszélve, hogy a fokhagyma milyen jó hatással van a szervezetünkre, kéntartalma vérnyomáscsökkentő hatású és segít az érelmeszesedés megelőzésében. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   15 gerezd fokhagyma
🍴   1 l húsleves
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt zsálya
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt kakukkfű
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   1 biocitrom
🍴   2,5 dl tejföl
🍴   1 evőkanál liszt
a tálaláshoz:
🍴   pirított kenyérkocka


A fokhagymát megpucoljuk, a levesbe szórjuk. Melegíteni kezdjük, közben ízesítjük a zöldfűszerekkel, borssal és az alaposan megtisztított citrom reszelt héjával. Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon kb. 1/2 óráig főzzük. A főzési idő elteltével a tűzről levesszük, kicsit állni hagyjuk, majd botmixerrel pépesítjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk vele a levest, pár percig kis lángon főzzük.
Végül pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


Megjegyzések