2014. március 20., csütörtök

Zöldfűszeres fokhagymakrémleves

Ha gyorsan akartok finom és egyszerűen elkészíthető levest az asztalra varázsolni, akkor nagyon tudom ajánlani ezt a krémlevest. A zöldfűszerektől és a citromhéjtól pikánsabb, fűszeresebb az íze, és bő félóra alatt el is készíthető. Arról már nem is beszélve, hogy a fokhagyma milyen jó hatással van a szervezetünkre, kéntartalma vérnyomáscsökkentő hatású és segít az érelmeszesedés megelőzésében. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 15 fokhagymagerezd
  • 1 l húsleves
  • 1/2 kávéskanál morzsolt zsályalevél
  • 1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1 biocitrom
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

a tálaláshoz:

  • pirított kenyérkocka




  • A fokhagymagerezdeket meghámoztam, a levesbe szórtam.
  • Melegíteni kezdtem, közben ízesítettem a zöldfűszerekkel, a borssal és az alaposan megtisztított citrom lereszelt héjával.
  • Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon kb. fél óráig főztem.
  • A főzési idő elteltével a tűzről levettem, kicsit állni hagytam, majd botmixerrel pürésítettem.
  • A tejfölt elkevertem a liszttel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabartam vele a levest, pár percig kis lángon főztem még.
  • Végül pirított kenyérkockák kíséretében tálaltam.