Zöldfűszeres fokhagymakrémleves csírával 🍴


Hozzávalók:
🍴   15 gerezd fokhagyma
🍴   1 l húsleves
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt zsálya
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
🍴   1/2 kávéskanál morzsolt kakukkfű
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   1 biocitrom reszelt héja
🍴   2,5 dl tejföl
🍴   1 evőkanál liszt
a tálaláshoz:
🍴   vegyes csíra


A levest felforrlajuk, közben hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a citromhéjat, a zöldfűszereket, és ízesítjük borssal. Miután felforrt, lefedve, kis lángon kb. 1/2 órát főzzük. A tűzről levéve pár percet pihentetjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk a levest, és néhány percig még rotyogtatjuk. Melegen tálaljuk, vegyes csírát kínálunk hozzá.

Megjegyzések