ÁZSIAI LEVES



Hozzávalók:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darabka friss gyömbér
  • 30 dkg laskagomba
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 csirkemellfilé
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3 l zöldségleves
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • 25 dkg cérna- vagy gyufametélt
  • só, őrölt fekete bors


  • A fokhagymát és a gyömbért meghámoztam, késes aprítóval egészen apróra vágtam.
  • A laskagombát megtisztítottam, leforráztam, és csíkokra vágtam.
  • A répát meghámoztam, megmostam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • Az újhagymát megtisztítottam, és keveset a zöldjéből is felhasználva felkarikáztam.
  • A húst megmostam, a gombához hasonló csíkokra vágtam.
  • Felforrósítottam az olajat, megpirítottam benne a fokhagymát a gyömbérrel.
  • Hozzáadtam a gombát, 5 percig pároltam.
  • Felöntöttem a levessel, hozzáadtam a szójaszószt, felforraltam.
  • A levesbe szórtam a reszelt répát, a felkarikázott újhagymát és a csíkokra vágott húst, felforraltam, majd lassú tűzön készre főztem.
  • Közben külön, sós vízben, a szokott módon megfőztem a tésztát – nálam most gyufametélttel készült.
  • A levest végül sóval, borssal ízesítettem, tálalásnál kevertem bele a tésztát.