HAMIS TÚRÓS SÜTEMÉNY



Hozzávalók kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
a töltelékhez:
  • 2 csomag (2 x 4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 8 csapott evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
a tetejére:
  • porcukor


  • Először a tölteléket készítettem el: a pudingport lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve.
  • A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle.
  • Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
  • A tojásfehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot.
  • A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
  • A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
  • A tésztához gépi habverővel elkevertem a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgáját is.
  • A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a vajas-tojásos masszát.
  • Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.
  • A tésztát kb. 60-40 % arányban 2 részre osztottam.
  • A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe, és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján.
  • Erre került a töltelék.
  • A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodortam, és rácsosan a töltelékre rakosgattam.
  • Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.
  • Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.



Forrás: Vanilla