vasárnap, december 18, 2011

Citromos rántott harcsa

Megjöttem... A viszonylag hosszabb szünetnek több oka is volt. Egyrészt nagyon sokat dolgoztam a munkahelyen, meg persze munka után itthon is. Sütöttem-főztem, de az elkészült ételeket fényképezni és a blogra feltenni már végképp nem volt időm és energiám. Másrészt tönkrement a fiam számítógépén - amit én is használtam - a winchester, így lehetőségem sem volt a blog közelébe jutni. Ami pedig még fájóbb, hogy itt tároltam az összes receptet, köztük persze régi, féltve őrzött családi recepteket vagy újabb, jól bevált szerzeményeket, az összes letöltött Kifőztük számot, és mindent, ami nálam a gasztronómiával kapcsolatos. És fogalmam sincs, hogy menthetők-e az adatok, csak remélni merem, hogy igen. :((( Így aztán gondolhatjátok, még kedvem sem volt fényképezni. Végül is a gyerekek összerakták a lányom régi gépét, most ezt használom ideiglenesen. És az első sokk után a tegnap készült rántott harcsát már volt is kedvem fotózni, így ezt hoztam most nektek. Ez egy nagyon finom, nem annyira hagyományos, mégis nagyon egyszerű rántott hal recept. A citromtól kellemesen savanykás, pikáns ízű a hal, finom, omlós lesz a húsa (annyira omlós, hogy nem is sikerült szépen kettévágni). Ha szeretitek a halat, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 1 kg harcsafilé
  • 2 citrom
  • 2-3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


  • A halfilékből szeleteket vágtam. (A halat ízlésünk és tetszésünk szerinti méretűre szeleteljük.)
  • A szeletek mindkét oldalát sóztam, majd meglocsoltam őket a citromok kifacsart levével, és pár órán keresztül a hűtőben pácoltam.
  • A tojásokat felvertem, sóval ízesítettem.
  • A halszeletekről leöntöttem a sós citromlevet, a felesleges nedvességet papírszalvéta segítségével felitattam róluk.
  • A tojásba, majd zsemlemorzsába forgattam, és bő, forró olajban kisütöttem.
  • Párolt rizzsel, citromkarikával díszítve tálaltam.

11 megjegyzés:

  1. Finom lehet és gyönyörű a tálalás! :)

    VálaszTörlés
  2. De jót főztél! Én is nagyon szeretem a hal-citrom párosítást.))

    VálaszTörlés
  3. Ó, de sajnálom, remélem menthetőek az adatok, drukkolok! :)
    Nagyon- nagyon gusztusos ez a hal, és gyönyörűen tálaltad. :)

    VálaszTörlés
  4. Lányok, köszönöm, és drukkoljatok, hogy menthető legyen a mappám!

    VálaszTörlés
  5. Tehát ki is pihented magad:-) S nem is akármilyen recepttel jelentkeztél! Nagyon szépen tálaltad.
    A mi számítógépünk is feladta nem is olyan rég, de egy szakinak sikerült mindent átmenteni. Biztatni szeretnélek, s közben remélem is, hogy a Te receptjeid is megmenekülnek!

    VálaszTörlés
  6. Gerdi, ha nem is kipihentem, mindenesetre összekaptam magam. Karácsonyig még munka, közben itthon is, pihenni talán a két ünnep között fogok, mivel szabin leszek. :) És köszönöm a biztatást, egyenlőre és is reménykedek!

    VálaszTörlés
  7. Szia, Hankka! Nagyon tetszik a hal is, de az még jobb, hogy visszatértél :-)

    VálaszTörlés
  8. Én nagyon szeretem a halat és ez pedig igen gusztusos! Sajnálom ami veled történt, de örülök, hogy a kedved lassan visszatér. Ezután csak jó jöhet! :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom lehet, érdemes kipróbálni, én eddig mindig csak utólag locsolgattam citromlével! :)
    Örülök, hogy visszatértél, fel a fejjel, reméljük, minden anyagodat vissza tudjátok hozni. :)

    VálaszTörlés
  10. Barbi, remélem, igazad lesz! :)

    Csipet, tényleg finom, kellemesen pikáns ízű a hal!

    VálaszTörlés