Joghurtos gombasaláta tojással, csírával 🍴


Hozzávalók 4-6 személyre:
🍴   kevés vaj
🍴   25 dkg barna csiperke
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
🍴   1 kis pohár (18 dkg) görög joghurt
🍴   2 dl tejszín
🍴   mustár
🍴   porcukor
🍴   2–3 evőkanál majonéz
🍴   10 dkg zöldsaláta-keverék
🍴   1 csomó retek
🍴   5 dkg vegyes csíra
🍴   8 főtt tojás megpucolva
a tálaláshoz:
🍴   bagett vagy pirítós


A gombát megtisztítjuk, nagyságtól függően negyed vagy nyolcad cikkekre vágjuk.
A megpucolt retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A gombát a felhevített vajon pár perc alatt készre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A joghurtot elkeverjük a tejszínnel, a majonézzel, ízesítjük mustárral, cukorral, sóval és borssal. Beleforgatjuk a levétől lecsepegtetett gombát.
Tálaláskor a zöldsalátát tányérokra halmozzuk, elosztjuk rajtuk a joghurtos gombát, meghintjük csírával és retekkel, majd a tojáscikkekkel díszítjük.
Bagettel, pirítóssal kínáljuk.


Csíra a Biohálótól, fotóháttér a Fotókelléktől, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. áprilisi számában.