Pudingos-tejfölös sütemény



Hozzávalók kb. 27x38 cm-es tepsihez:
a pudingos részhez:
2 csomag vaníliaízű pudinpor
6 csapott evőkanál cukor
8 dl tej
a tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
1 dl víz
1/2 dl olaj
15 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csipet só
pár csepp citromlé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a tetejée:
2 nagy pohár (90 dkg) tejföl
5 evőkanál porcukor
őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor


A pudingport nagyobb lábasban elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és kis lángon, gyakran megkeverve pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. A tésztához a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzádolgozzuk a vizet és az olajat. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a réteslisztet, majd az egészet a tojásos masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beletesszük a citromlevet is. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk. A felét a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A másik felében elkeverjk az átszitált kakaóport, a világos masszára öntjük, és villával márványosra mintázzuk. Az időközben langyosra hűlt pudingot teáskanállal ráadagoljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 percig, majd a hőfokot 180 fokra csökkentve 1/2 óráig sütjük a tésztát. A tejfölt és a porcukrot habverővel simára keverjük. A sütőből kivett, forró tésztára öntjük, a tetejét elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tetejét fahéjjal vagy kakaóval meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése