Hozzávalók:
🍴 2 tojás
🍴 2 evőkanál vaníliás cukor
🍴 5 csapott evőkanál cukor
🍴 1 csipet só
🍴 2 dl tej
🍴 5 evőkanál liszt
🍴 2 nagyobb (35–40 dkg) őszibarack
a formához:
🍴 vaj
A barackot megmossuk, néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd a magot eltávolítva apró kockákra vágjuk a gyümölcshúst. A piteformát vajjal alaposan kikenjük. A kétféle cukrot kihabosítjuk a tojással, majd a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük. A kivajazott formában elrendezzük a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, fahéjas porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Forrás: Sarokkonyha