Őszibarackos clafoutis 🍴


Hozzávalók:
🍴   2 tojás
🍴   2 evőkanál vaníliás cukor
🍴   5 csapott evőkanál cukor
🍴   1 csipet só
🍴   2 dl tej
🍴   5 evőkanál liszt
🍴   2 nagyobb (35–40 dkg) őszibarack
a formához:
🍴   vaj


A barackot megmossuk, néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd a magot eltávolítva apró kockákra vágjuk a gyümölcshúst. A piteformát vajjal alaposan kikenjük. A kétféle cukrot kihabosítjuk a tojással, majd a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük. A kivajazott formában elrendezzük a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, fahéjas porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.


Forrás: Sarokkonyha