Szalonnás burgonyaropogós 🍴


Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
🍴   80 dkg burgonya
🍴   
🍴   5 dkg húsos füstölt szalonna
🍴   8 dkg rétesliszt
🍴   1 teáskanál gyros-fűszerkeverék
🍴   1 tojássárgája
a sütéshez:
🍴   kevés olaj


A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük az apró kockákra vágott szalonnával, a rétesliszttel, a fűszerkeverékkel és a tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk. Kb. 5 dkg-nyi adagokat gombócokká formálunk, mindet enyhén ellapítjuk. 
Nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a szilikon palacsintasütő-formát. A mélyedésekbe 1-1 előkészített tésztalepényt teszünk, teáskanállal szépen elegyengetjük, hogy egyenletesen töltsék ki a formát. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is néhány percig pirítjuk. 
Önmagában vagy köretként tálaljuk.

Megjegyzések