Sült sárgarépás, csírás saláta 🍴


Hozzávalók:
🍴   50 dkg sárgarépa
🍴   2 evőkanál olívaolaj
🍴   
🍴   1 zöld kaliforniai paprika
🍴   4 kisebb paradicsom
🍴   10 dkg madársaláta
🍴   20 dkg felkockázott feta
🍴   10 dkg fekete-erdei sonka
🍴   póréhagymacsíra
az öntethez:
🍴   2 kis pohár (2x125 g) natúr joghurt
🍴   2 gerezd zúzott fokhagyma
🍴   
a tálaláshoz:
🍴   magvas kenyér


A sárgarépát meghámozzuk, hosszában ketté-, majd ferdén kb. 1 cm széles csíkoka vágjuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal és kevés sóval, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 190 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben a paradicsomot cikkekre, a paprikát kisebb kockákra daraboljuk. Tálba halmozzuk a salátát, a paradicsomot, a paprikát, a kihűlt sárgarépát, óvatosan összekeverjük. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük.
A salátát tányérokra rendezzük, a zöldségek közé dugdossuk a feltekert sonkaszeleteket, megszórjuk a fetával és póréhagymacsírával. Magvas kenyérrel és az öntettel kínáljuk.

Megjegyzések