Meggyes-csokoládés máglyarakástorta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 26 cm-es tortához:
1 0   k i f l i
5   t o j á s s á r g á j a
1 0 0   g   c u k o r
2 0   g   l i s z t
1   l   t e j
1   k i s   ü v e g   m e g g y b e f ő t t
1 0 0   g   é t c s o k o l á d é - c s e p p
a formához:
v a j
z s e m l e m o r z s a
a habhoz:
5   t o j á s f e h é r j e
1 0 0   g   c u k o r
3 0   g   é t k e z é s i   k e m é n y í t ő
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kiflit kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A tortaformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával hintjük, és kívülről bevonjuk alufóliával. A meggybefőttet leszűrjük. A tojássárgáját, a kétféle cukrot és a lisztet kézi mixerrel kihabosítjuk. Fakanálra váltva kisebb adagokban belekeverjük a tejet. Kis lángon krémmé főzzük, vigyázva, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. Óvatosan beleforgatjuk a kiflit, és pár percig pihentetjük. A tortaformába kanalazzuk úgy, hogy a meggyet és a csokoládét is közészórjuk. A tetejét elegyengetjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1/2 óráig sütjük. Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjét, a cukrot és az étkezési keményítőt is beledolgozzuk. Sima csövű habzsákból a torta tetejére halmozzuk, és a tortát visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a habsipka aranyszínűre piruljon. Miután kihűlt, eltávolítjuk a tortakarikát, és a máglyarakást szeletekre vágva tálaljuk. (A habot szakácsfáklyával tovább karamellizálhatjuk.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése