Túrógombóc-pohárdesszert 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
a túrós réteghez:
🍴   1/2 l laktózmentes tej (2,8%-os)
🍴   7 dkg búzadara
🍴   5 dkg vaníliás cukor
🍴   25 dkg laktózmentes túró
🍴   1 biocitrom reszelt héja
a tejfölös réteghez:
🍴   2 nagy pohár (2x33 dkg) laktózmentes tejföl
🍴   2–3 evőkanál porcukor
🍴   2 csomag (2x10 g) habfixáló
a morzsához:
🍴   4 evőkanál olaj
🍴   10 dkg zsemlemorzsa
🍴   őrölt fahéj
🍴   vaníliás cukor


A tejet felforraljuk, beleszórjuk és kis lángon néhány perc alatt megfőzzük a búzadarát. A tűzről levéve ízesítjük a cukorral, majd miután teljesen kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót és a citromhéjat. A tejfölt elvegyítjük a porcukorral és a habfixálóval. A felhevített olajon megpirítjuk a morzsát, ízesítjük fahéjjal és cukorral. A túrós masszát, a tejfölt és a morzsát 6 pohárba rétegezzük, jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzések