Kukoricás csirkekolbász csírás salátaágyon



Hozzávalók 10 db-hoz:
kb. 85 dkg csirkemellfilé
28 dkg kukoricakonzerv
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg kukoricaliszt

frissen őrölt fekete bors
fokhagyma-granulátum
őrölt csili (elhagyható)
a tálaláshoz:
retekcsíra
madársaláta


A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, késes aprítóval ledaráljuk. A kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük, és pépesítjük a késes aprítóval – nem baj, ha maradnak benne egész szemek.
Kézzel alaposan összedolgozzuk a húst, a kukoricát, a zsemlemorzsát és a kukoricalisztet, közben ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és csilivel. A masszát 10 egyforma részre osztjuk, mindegyikből kolbászt formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon.
A salátát és a csírát elvegyítjük, nagyobb tálra halmozzuk. A kolbászokat a salátaágyon elrendezve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése