Kókuszbundás csirkemell mandulás jázminrizzsel 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 kg csirkemellfilé
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   10 dkg rizsliszt
🍴   3 tojás
🍴   20 dkg kókuszreszelék
🍴   1 teáskanál currypor
🍴   6–8 evőkanál kókuszolaj
a körethez:
🍴   25 dkg jázminrizs
🍴   olívaolaj
🍴   
🍴   10 dkg szeletelt mandula
a tálaláshoz:
🍴   tzatziki



A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A rizslisztbe, a felvert tojásba és a curryvel összeforgatott kókuszreszelékbe panírozzuk.
A rizst kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk, majd fokozatosan felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, 5-8 perc főzés után fedővel letakarjuk, és a tűzről lehúzva félretesszük.
A felhevített kókuszolajban, közepes lángon a hússzeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, papírtörlőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és a kész rizsbe forgatjuk. A csirkemellet a mandulás rizzsel és tzatzikivel tálaljuk.

Megjegyzések