Kókuszbundás csirkemell mandulás jázminrizzsel



Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé

frissen őrölt fekete bors
10 dkg rizsliszt
3 tojás
20 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál currypor
6–8 evőkanál kókuszolaj
a körethez:
25 dkg jázminrizs
olívaolaj

10 dkg szeletelt mandula
a tálaláshoz:
tzatziki



A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A rizslisztbe, a felvert tojásba és a curryvel összeforgatott kókuszreszelékbe panírozzuk.
A rizst kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk, majd fokozatosan felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, 5-8 perc főzés után fedővel letakarjuk, és a tűzről lehúzva félretesszük.
A felhevített kókuszolajban, közepes lángon a hússzeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, papírtörlőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és a kész rizsbe forgatjuk. A csirkemellet a mandulás rizzsel és tzatzikivel tálaljuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése