Mentás-diós sültpaprika-krém 🍴


Hozzávalók:
🍴   3 kaliforniai paprika
🍴   5 dkg dió
🍴   10–15 mentalevél
🍴   12,5 dkg natúr krémsajt
🍴   
🍴   frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
🍴   grissini/kenyér/pita


A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Kerámia- vagy üvegtálba tesszük, alufóliával letakarva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és a húsát csíkokra vágjuk.
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és miután kihűlt, robotgép aprítóbetétjét használva, a mentával együtt felaprítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a krémsajtot, krémesre dolgoztatjuk, végül sóval és borssal ízesítjük.
Kenyérre kenve, grissinivel vagy pita mellé kínáljuk.

Megjegyzések