Epres-joghurtos muffin



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
2 0 0   g   e p e r
1 / 2   c i t r o m
1 5 0   g   c u k o r
1 0 0   g   v a j
2   t o j á s
1   p o h á r   ( 1 2 5   g )   e p r e s   j o g h u r t
7 0   m l   t e j
2 5 0   g   l i s z t
1 / 2   c s o m a g   ( 6   g )   s ü t ő p o r
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A citrom héját lereszeljük. Az epret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Megszórjuk 1 evőkanál cukorral és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, összekeverjük, és állni hagyjuk. A vajat a maradék cukorral és a tojássárgájával kihabosítjuk. Továbbra is kézi mixert használva hozzákeverjük a joghurtot és a tejet. (Natúr vagy görög joghurttal is készíthetjük, de az epressel intenzívebb lesz a gyümölcsös íz.) Végül fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a citromhéjat, az epret (a kioldódott levével együtt) és a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése