Epres-joghurtos muffin 🍴


Hozzávalók 12 db-hoz:
🍴   20 dkg eper
🍴   1 citrom
🍴   15 dkg cukor
🍴   10 dkg vaj
🍴   2 tojás
🍴   1 pohár (125 g) epres joghurt
🍴   70 ml tej
🍴   25 dkg liszt
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
a tetejére:
🍴   porcukor


Az epret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Megszórjuk 1 evőkanál cukorral és meglocsoljuk 1/2 citrom kifacsart levével, összekeverjük és állni hagyjuk.
A vajat a maradék cukorral és a tojássárgájával kihabosítjuk. Továbbra is kézi mixert használva hozzákeverjük a joghurtot és a tejet. Végül fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a citrom reszelt héját, az epret (a kioldódott levével együtt) és a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp: natúr vagy görög joghurttal is készíthetjük, de az epressel intenzívebb lesz a gyümölcsös íz.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. júniusi számában is.

Megjegyzések