Padlizsánpüré 🍴


Hozzávalók:
🍴   2–3 közepes padlizsán
🍴   1/4 citrom kifacsart leve
🍴   15 dkg mascarpone
🍴   1 kis pohár (12,5 dkg) natúr joghurt
🍴   2 gerezd fokhagyma
🍴   1 evőkanál olívaolaj
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
🍴   petrezselyemzöld
🍴   olívabogyó


A padlizsánt megmossuk, megszárítjuk, tepsire rakjuk, és 180-190 fokos sütőben bő 1 óráig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a zöldséghúst kanállal kikaparjuk a héjból. Rögtön citromlevet csepegtetünk rá, majd a mascarponével, a joghurttal, a megpucolt fokhagymával és az olívaolajjal turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Petrezselyemzölddel és olívabogyóval díszítve, szendvicskrémként vagy köretként tálaljuk.

Megjegyzések