Csokoládés túrótekercs 🍴


Hozzávalók:
a tésztához:
🍴   5 tojás
🍴   7 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
🍴   25 dkg laktózmentes túró
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   1/2 biocitrom reszelt héja
a töltelékhez:
🍴   25 dkg laktózmentes túró
🍴   1 dkg 1:4 négyzeres erősségű édesítőszer
🍴   1/2 biocitrom reszelt héja
🍴   2 evőkanál laktózmentes tejföl
a tetejére:
🍴   10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
🍴   1 evőkanál olaj


A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, majd krémesre keverjük a túróval, a sütőporral és a citromhéjjal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és sütőpapírral bélelt, 27x38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót kikeverjük az édesítővel, a citromhéjjal és a tejföllel. Egyenletesen a tésztára kenjük, majd a sütőpapír segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük. A sütőpapírral együtt kerekre formázzuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, bevonjuk vele a roládot. Megvárjuk, amíg teljesen megdermed, és szeletekre vágva kínáljuk.


Megjegyzések