Citromos muffin vajkrémvirággal



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
a tésztához:
1 0 0   g   v a j
2   t o j á s
1 0 0   g   c u k o r
1   p o h á r   ( 1 8 0   g )   g ö r ö g   j o g h u r t
1   b i o c i t r o m
3 0 0   g   l i s z t
1   c s o m a g   ( 1 2   g )   s ü t ő p o r
a svájci vajkrémhez:
3   t o j á s f e h é r j e
2 0 0   g   c u k o r
1   c s i p e t   s ó
k b .   3 5 0   g   s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű   v a j
b a r a c k   é s   e p e r p i r o s   s z í n ű ,   g é l   á l l a g ú   é t e l s z í n e z é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vajat megolvasztjuk, félretesszük hűlni. A tojást kihabosítjuk a cukorral, továbbra is kézi mixert használva elkeverjük benne a joghurtot, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a kihűlt vajat. Fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal duplán bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egyenesre vágjuk a tetejüket.
A tojásfehérjét, a cukrot és a sót vízgőz fölött 70 fokosra melegítjük – időnként megkeverjük, de nem kell folyamatosan keverni. Levesszük a gőzről, és 10–12 percig kézi mixerrel habosítjuk, ezalatt szoba-hőmérsékletűre hűl. A kézi mixerrel tovább verve kisebb adagokban hozzádolgozzuk a vajat. A muffinok tetejét vékonyan megkenjük krémmel, a többit – fele-fele arányban – barackszínűre és pirosra színezzük. Tetszőleges mintázatú orosz dekorcsővel ellátott végű habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére virágokat nyomunk. Tálalásig hűtőben tároljuk. Ha lágynak találjuk a krémet, tegyük kicsit hűtőbe, ha túl kemény lenne, hagyjuk kicsit szoba-hőmérsékleten.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése