Chiamagos browniemuffin 🍴


Hozzávalók 18-20 db-hoz:
🍴   4 dl kókusztejszín
🍴   20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
🍴   4 dkg chiamag
🍴   1–2 evőkanál vaníliakivonat
🍴   3 tojás
🍴   20 dkg kókuszvirágcukor
🍴   10 dkg darált dió
🍴   1 csipet só
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
a tálaláshoz:
🍴   idénygyümölcs
🍴   menta- vagy citromfűlevél
🍴   fagylalt (elhagyható)


A kókusztejszínt összeforraljuk a csokoládéval. A tűzről levéve elkeverjük benne a chiamagot és a vaníliát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tojást a kókuszvirágcukorral – kézi mixerrel – kihabosítjuk. Fakanálra váltva beleforgatjuk a csokoládémasszát és a sóval, sütőporral összeforgatott diót. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseit bő 3/4-ig töltjük a masszával, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A tészta sülés közben nem nagyon emelkedik meg, de ez nem baj, ilyennek kell lennie.) Pár percig a tepsiben, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A süteményeket tetszés szerint papírcsipkével dekoráljuk. Tetejükre tisztított, darabolt idénygyümölcsöt halmozunk, citromfűlevéllel díszítjük. Fagylaltot is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzések