Sárgarépás-narancsos cukkinisaláta 🍴


Hozzávalók 4-6 személyre:
🍴   3 salátacukkini
🍴   só
🍴   5 nagyobb sárgarépa
🍴   kevés kókuszzsír
🍴   2 narancs
🍴   2 dl narancslé
🍴   2 evőkanál citromlé
🍴   frissen őrölt fekete bors



A zöldségeket alaposan megmossuk, a sárgarépát meg is hámozzuk, a végeiket eltávolítjuk. A robotgépet felszereljük a szeletelő koronggal, és előbb a cukkinit, majd a sárgarépát is felszeleteljük. A cukkinit enyhén besózzuk, félretesszük. A sárgarépát kevés kókuszzsíron roppanósan puhára pároljuk. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héjrészt is levágjuk. A gyümölcshúst kiemeljük a hártyák közül.
A narancs- és citromlevet összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a levétől alaposan lecsepegtetett cukkinit, a sárgarépát és a narancsfilét. Jól záródó dobozban néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült vagy párolt húsok köreteként kínáljuk.

Megjegyzések