Gyömbéres-kókuszos zellerkrémleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   1 nagy vöröshagyma
🍴   2 gerezd fokhagyma
🍴   2 evőkanál kókuszolaj
🍴   1 közepes (kb. 35 dkg) zellergumó
🍴   5 dkg gyömbér
🍴   8 dl húsleves
🍴   3 dl kókusztejszín
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   frissen facsart citromlé
a tálaláshoz:
🍴   aprított korianderzöld
🍴   kókuszreszelék
🍴   1 lime reszelt héja


A zöldségféléket megtisztítjuk. A kétféle hagymát apró kockákra vágjuk, és a kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és a reszelt gyömbért, 2-3 percig tovább sütjük. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve a zeller puhulásáig főzzük. A tűzről levéve pár percig pihentetjük, majd botmixerrel pürésítjük. Hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a kókusztejszínt, és a tűzre visszatéve kis lángon néhány percig rotyogtatjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal és citromlével.
Tányérokba merjük, és száraz serpenyőben enyhén megpirított kókuszreszelékkel, valamint korianderzölddel és lime-héjjal meghintve kínáljuk.

Megjegyzések