Dupla túródesszert 🍴


Hozzávalók kb. 31 cm-es őzgerincformához:
🍴   10 dkg laktózmentes vaj
🍴   10 dkg porcukor
🍴   2 evőkanál vaníliás cukor
🍴   50 dkg laktózmentes túró
🍴   1 biocitrom reszelt héja
🍴   4 dl laktózmentes tej
🍴   2,5 dkg zselatinpor
🍴   4 laktózmentes natúr túródesszert
a mázhoz:
🍴   5 dkg gluténmentes étcsokoládé
🍴   1 teáskanál olaj


A vajat és a kétféle cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót és a citromhéjat is. A zselatint elkeverjük a tejjel, és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik benne. Miután langyosra hűlt, továbbra is a kézi mixert használva a túrókrémbe forgatjuk. A lágy massza felét folpakkal bélelt őzgerincformába öntjük, hosszában a közepére sorakoztatjuk a túródesszerteket, majd befedjük a maradék masszával. A lelógó folpakot ráhajtva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Msnap a formából tálcára fordítjuk, eltávolítjuk a fóliát. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és tetszőleges mintázatban a desszertre csorgatjuk. A túrós rudat a máz dermedéséig visszatesszük a hűtőbe.
Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzések