Dupla túródesszert



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 31 cm-es őzgerincformához:
1 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   v a j
1 0 0   g   p o r c u k o r
2   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
5 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   t ú r ó
1   b i o c i t r o m   r e s z e l t   h é j a
4 0 0   m l   l a k t ó z m e n t e s   t e j
2 5   g   z s e l a t i n p o r
4   l a k t ó z m e n t e s   n a t ú r   t ú r ó d e s s z e r t
a mázhoz:
5 0   g   g l u t é n m e n t e s   é t c s o k o l á d é
1   t e á s k a n á l   o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vajat és a kétféle cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót és a citromhéjat is. A zselatint elkeverjük a tejjel, és addig melegítjük, amíg fel nem oldódik benne. Miután langyosra hűlt, továbbra is a kézi mixert használva a túrókrémbe forgatjuk. A lágy massza felét folpakkal bélelt őzgerincformába öntjük, hosszában a közepére sorakoztatjuk a túródesszerteket, majd befedjük a maradék masszával. A lelógó folpakot ráhajtva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a formából tálcára fordítjuk, eltávolítjuk a fóliát. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és tetszőleges mintázatban a desszertre csorgatjuk. A túrós rudat a máz dermedéséig visszatesszük a hűtőbe. Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése