Szendvicspogácsa 🍴


Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
🍴   40 dkg liszt
🍴   1 teáskanál só
🍴   25 dkg laktózmentes vaj
🍴   25 dkg laktózmentes túró
🍴   1 kis pohár (15 dkg) laktózmentes tejföl
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   20 dkg füstölt kolbász
🍴   15 dkg laktózmentes trappista sajt



A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, összeforgatjuk a sóval. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat. Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk, folpakba csomagolva legalább 2 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet megkenjük az enyhén felvert tojással. A tetejükre 1-1 vékony szelet kolbászkarikát és reszelt sajtot teszünk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve kínáljuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. májusi számában, a laktózmentes hozzávalókat a Mizo biztosította.

Megjegyzések